Drop us a line...

Send Message
  • Wat cliënten zeggen

De gesprekken die ik voerde met Catherina zijn me dierbaar. Het voelt prettig om tegenover iemand te zitten die je gedrag begrijpt, je kan uitleggen waar ingewikkelde gevoelens toe dienen en hoe je er wijs mee om kan gaan. Om dat te kunnen, moet de therapeut net even sneller kunnen interpreteren dan jijzelf, net even een verbinding leggen waar jijzelf nog niet op gekomen was. Catherina kan dat. Op een warme, invoelende manier, maar wel leidend en inzichtgevend. Ook vond ik het hofje op de gracht een oase van rust en schoonheid. Een fijne plek om naar toe te gaan. Catherina heeft me geholpen de kluwe van moeilijke gevoelens te ontwarren, zodat er weer ruimte kwam voor groei, lef en genieten. Het is fijn om zo’n wijze en intelligente vrouw mee te laten denken met de piekeringen waar jijzelf mee zit.

Marie-Eline

Mijn partner en ik zaten in een diepe relatiecrisis toen wij de hulp van Catherina inschakelden. Ze gaf ons beiden direct een goed en veilig gevoel. Met haar oprechte betrokkenheid, professionaliteit en persoonlijke benadering gaf ze ons telkens een nieuw inzicht waarmee we aan de slag gingen. Al die inzichten bij elkaar en de kwaliteiten van Catherina hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat we weer voor elkaar gekozen hebben. We zijn weer gelukkig met elkaar en onszelf. Beter kan het niet.

Informatiemanager en Artiest/Performer

Als student ben je vaak niet enkel bezig met je studie want je hebt daarnaast een (bij)baan en bent bezig met ´extracurriculaire activiteiten´ om na je studie zo sterk mogelijk de arbeidsmarkt te betreden (wat nogal een ding is in onze ambitieuze maatschappij). Dit houdt echter in dat, vooral tijdens tentamenperiodes, je hoofd overloopt van de dingen die nog op je to do lijst staan. Dit opgeteld maakt voor mij af en toe dat ik totaal vergeet waar het eigenlijk om gaat: het nu! Telkens maar vooruit denken is vermoeiend en de cursus Mindfullness van Catherina heeft me geholpen met het kunnen opgaan in het moment zelf, of dat ik nu aan het blokken ben in de bieb, of op een terras van goed gezelschap geniet. Je hoofd kunnen leegmaken van zorgen is een gewoonte die je langzaam aan neemt en in dit proces is Catherina een fantastische begeleider. Catherina probeert je altijd het goede van jezelf te laten inzien en is een erg betrokken en professionele vrouw. Ik kan haar niet genoeg bedanken.

Dominique
Student

Leven met een chronische ziekte trok een zware wissel op onze relatie. Het traject bij Catherina heeft ons helder gemaakt dat onder de alledaagse moeilijkheden een bron van liefde zit. Daar weer oog voor te hebben en samen contact mee te maken was voor ons belangrijk om de verbinding weer te ervaren. De invoelende aanwezigheid van Catherina en haar uitnodigende houding om zowel de vreugde als de boosheid, verdriet en angst er te laten zijn, was ons dierbaar. Haar kundige manier van terugkoppeling heeft ervoor gezorgd dat we weer met vertrouwen naar de toekomst kunnen kijken.

Marcel en Debbie
laborant en drs.

Vanuit een bedachtzame nieuwsgierigheid begon ik aan deze cursus bij Catherina Hofman. Waarom was deze term er uitgelicht, mindfulness? Wat had dit nog te brengen dat anders was? Ik wilde het, ondanks de aarzeling, open tegemoet gaan. Weer heeft mijn intuïtie me gebracht naar een mooie bron waaruit ik kon putten. Catherina begeleidde met een zachte vanzelfsprekendheid tot een nieuw soort kijken, een accent werd verlegd: van ‘wat zal ik doen vandaag?’ naar ‘hoe zal ik zijn vandaag?’.

En het beklijft! Ik ben niet meer zo veeleisend naar mezelf, kan mijn aandacht verleggen als ik neig te piekeren, kan beter slapen als ik mij richt op mijn lichaam, kan spanning zonder oordeel laten vervloeien. Catherina heeft ons de hand gereikt, als gelijke, heeft ons uitgenodigd alles te verwelkomen wat zich zou aandienen en ik kon haar moeiteloos volgen omdat zij leidde met hartekracht.

Olga
Kunstenares

De mindfulness training van Catherina Hofman is een ware aanrader voor eigenlijk iedereen.
Je leert er meer in het moment te zijn, los te komen van de eeuwige gedachtestroom die in onze hoofden zit. Ook negatieve gedachten herkennen en los te laten en tot een diepe ontspanning te komen. Praktische vaardigheden om dit alles toe te passen in je dagelijks leven helpen je bewuster en rustiger hiermee om te gaan.  Er worden meditatie oefeningen gegeven, yoga en tai chi oefeningen. Er is steeds ruimte om de opgedane ervaringen met elkaar te delen, op een prettige veilige manier. Je leert spanningen en negatieve gedachtepatronen te herkennen, te accepteren en los te laten en je zintuigen weer aan te zetten.
Catherina is een warm en prettig persoon die je op je gemak weet te stellen, een veilige lerende omgeving biedt. Ze heeft veel levenservaring en heeft een prettige stem waardoor de geleide meditaties heel prettig zijn.
Als psycholoog ben ik veel met mindfulness bezig en deze cursus heeft mijn vaardigheden verdiept. Veel oefeningen gebruik ik in mijn praktijk en merk aan de cliënten dat ze er veel baat bij hebben.

Dorine
GZ-psycholoog

 

 Wat is de essentie van het Boeddhisme? Mindfulness!

Door deze cursus ben ik erachter gekomen dat het niet allemaal met de geest van doen is, maar dat contact met jezelf maken nog belangrijker is. Mede dankzij deze prettige cursus ben ik weer een stap verder in de zoektocht naar wie ik eigenlijk ben. Veel dank!

 

Linda
Purser (KLM)

Contact
  • Prinsengracht 871
    1017 KC Amsterdam
  • 06-42723396
  • KvK nummer: 60131292
kennismakingsgesprek.
Bel me voor een kennismakingsgesprek of ga naar het contactformulier op deze site.

Contactformulier