Drop us a line...

Send Message

Hoe je relatie te verbeteren, training voor ouders met jonge kinderen

de HOUD ME VAST-training voor ouders met jonge kinderen

Als je een kindje hebt gekregen kan het naast de vele mooie momenten ook spanning in je relatie geven. Slaapgebrek, irritaties, zoeken naar je rol als ouder en de zorg voor een kind kunnen ervoor zorgen dat je even niet meer op één lijn zit. Dat geeft een naar gevoel en heeft bovendien effect op jullie verbinding én jullie kind(eren).

Tijdens de training ‘ Houd me vast voor ouders met jonge kinderen’ ga je met elkaar in gesprek. In korte tijd kom je weer dichterbij elkaar, dit onder begeleiding van een psycholoog en/of relatietherapeut. Er ontstaat meer begrip en gevoel voor elkaar en jezelf en dat zorgt ervoor dat de ruzies en spanningen verminderen. Daardoor voelt je relatie weer fijn: een prachtig cadeau dat jullie aan elkaar en aan jullie kinderen kunnen geven.

Wat is het en waarom?

De levensfase waar je als ouder met jonge kinderen in zit is een kwetsbare periode. Bijna alle ouders krijgen meer ruzie na de komst van een kind. Het is zelfs zo dat in de eerste drie jaar na de geboorte van het eerste kind, 2 op de 3 ouders een relatiedip ervaren. Elkaar minder goed kunnen bereiken en vragen als: “doe ik er nog wel toe voor jou en ben jij er voor mij als ik je nodig heb?” komen steeds vaker op. Vaak wachten ouders te lang met hulp zoeken. Hier heeft uiteindelijk iedereen in het gezin last van.

‘Houd me vast’ is een training om je relatie te verbeteren. Gedurende deze dagen ontstaat bij de meeste paren een diepere emotionele verbinding met elkaar. Je leert anders te kijken naar de patronen in je relatie. Je leert negatieve patronen te stoppen en de onderliggende emoties en behoeftes te herkennen en bespreken. Hiermee breng je meer begrip en liefde in je relatie. Dit heeft een positief effect op elkaar en jullie kind(eren).

De training komt voort uit Emotionally Focused Therapy (EFT), ontwikkeld door Sue Johnson. EFT is het model voor relatietherapie dat zich richt op het versterken van de liefdesband tussen partners.

De training

De training bestaat uit twee dagen en een terugkomochtend. Aan de training doen maximaal zes (echt)-paren mee en heeft een gezamenlijk programma. Daarnaast geven de dagen veel ruimte om als paar apart met elkaar in gesprek te gaan. In het gezamenlijke programma zal niet inhoudelijk in gegaan worden op jullie specifieke problemen. Wij maken gebruik van videomateriaal en oefeningen.

Voor wie

De training is voor ouders met jonge kinderen in de leeftijd van 0-10 jaar, die graag naar hun relatie willen kijken zonder meteen in therapie te gaan. Na aanmelding volgt een telefonisch intakegesprek om te horen hoe jullie op dat moment in jullie relatie staan.

Wanneer

Zaterdag 29 februari 2020 van 9.00 – 18.00 uur
Zaterdag 7 maart 2020 van 9.00 – 18.00 uur
Zaterdagochtend 21 maart 2020 van 09.00-12.30

Locatie

De Roos, de Blauwe kamer (1e verdieping)
PC Hooftstraat 183
1071 BW Amsterdam

Trainers

Catherina Hofman (gestalt- en relatietherapeut)
Lisette van Dun (psycholoog, relatie- en runningtherapeut)

Kosten

De gehele training en de terugkomochtend is €795, – per paar, inclusief koffie/thee, lunch (op 29 februari en 7 maart) en werkboek.

Willen jullie meer informatie kijk dan op www.therapiebuiten.nl en www.hartkracht10.nl. Hebben jullie nog vragen, laat het ons vooral weten!

Catherina Hofman
E: catherina@hartkracht10.nl
T: 06-42723396

Lisette van Dun
E: info@therapiebuiten.nl
T: 06-52691165

Contact
  • Prinsengracht 871
    1017 KC Amsterdam
  • 06-42723396
  • KvK nummer: 60131292
kennismakingsgesprek.
Bel me voor een kennismakingsgesprek of ga naar het contactformulier op deze site.

Contactformulier