Drop us a line...

Send Message

Hoe je relatie te versterken.

de HOUD ME VAST TRAINING

Als je een kindje hebt gekregen kan het naast de vele mooie momenten ook spanning in je relatie geven. Slaapgebrek, irritaties, zoeken naar je rol als ouder en de zorg voor een kind kunnen ervoor zorgen dat je even niet meer op één lijn zit. Dat geeft een naar gevoel en heeft bovendien effect op jullie verbinding én jullie kind(eren).

Tijdens de training ‘ Houd me vast voor ouders met jonge kinderen’ ga je met elkaar in gesprek. In korte tijd kom je weer dichterbij elkaar, dit onder begeleiding van een psycholoog en/of relatietherapeut. Er ontstaat meer begrip en gevoel voor elkaar en jezelf en dat zorgt ervoor dat de ruzies en spanningen verminderen. Daardoor voelt je relatie weer fijn: een prachtig cadeau dat jullie aan elkaar en aan jullie kinderen kunnen geven.

Wat is het en waarom?

De levensfase waar je als ouder met jonge kinderen in zit is een kwetsbare periode. Bijna alle ouders krijgen meer ruzie na de komst van een kind. Het is zelfs zo dat in de eerste drie jaar na de geboorte van het eerste kind, 2 op de 3 ouders een relatiedip ervaren. Elkaar minder goed kunnen bereiken en vragen als: “doe ik er nog wel toe voor jou en ben jij er voor mij als ik je nodig heb?” komen steeds vaker op. Vaak wachten ouders te lang met hulp zoeken. Hier heeft uiteindelijk iedereen in het gezin last van.

‘Houd me vast’ is een training om je relatie te verbeteren. Gedurende deze dagen ontstaat bij de meeste paren een diepere emotionele verbinding met elkaar. Je leert anders te kijken naar de patronen in je relatie. Je leert negatieve patronen te stoppen en de onderliggende emoties en behoeftes te herkennen en bespreken. Hiermee breng je meer begrip en liefde in je relatie. Dit heeft een positief effect op elkaar en jullie kind(eren).

De training komt voort uit Emotionally Focused Therapy (EFT), ontwikkeld door Sue Johnson. EFT is het model voor relatietherapie dat zich richt op het versterken van de liefdesband tussen partners.

De training

De training bestaat uit twee dagen en een terugkomochtend. Aan de training doen maximaal zes (echt)-paren mee en heeft een gezamenlijk programma. Daarnaast geven de dagen veel ruimte om als paar apart met elkaar in gesprek te gaan. In het gezamenlijke programma zal niet inhoudelijk in gegaan worden op jullie specifieke problemen. Wij maken gebruik van videomateriaal en oefeningen.

Voor wie

De training is voor ouders met jonge kinderen in de leeftijd van 0-10 jaar, die graag naar hun relatie willen kijken zonder meteen in therapie te gaan. Na aanmelding volgt een telefonisch intakegesprek om te horen hoe jullie op dat moment in jullie relatie staan.

Wanneer

De training wordt op dit moment niet in een groep gegeven. Wel bestaat de mogelijkheid om als stel de training te volgen. Ook als jullie geen kleine kinderen hebben!!!

Deze mogelijkheden zijn op de zaterdag ochtenden van 10.00 – 13.00 uur. In drie ochtenden ben je een stuk verder gekomen en zeker meer in verbinding met jezelf en je geliefde!

Afspraken hiervoor kan nadat je contact met mij hebt opgenomen. Jullie zijn van harte welkom, de resultaten zijn opmerkelijk goed!

 

Locatie

Prinsengracht 871

1017KC te Amsterdam

Trainer

Catherina Hofman (gestalt- en relatietherapeut)

Kosten

De gehele training is €795, – per paar, inclusief werkboek.

Catherina Hofman
E: catherina@hartkracht10.nl
T: 06-42723396

Contact
  • Prinsengracht 871
    1017 KC Amsterdam
  • 06-42723396
  • KvK nummer: 60131292
kennismakingsgesprek.
Bel me voor een kennismakingsgesprek of ga naar het contactformulier op deze site.

Contactformulier