Drop us a line...

Send Message

Archives

Mijn ervaring met Hartkracht10

De gesprekken die ik voerde met Catherina zijn me dierbaar. Het voelt prettig om tegenover iemand te zitten die je gedrag begrijpt, je kan uitleggen waar ingewikkelde gevoelens toe dienen en hoe je er wijs mee om kan gaan. Om dat te kunnen, moet de therapeut net even sneller kunnen interpreteren dan jijzelf, net even een verbinding leggen waar jijzelf nog niet op gekomen was. Catherina kan dat. Op een warme, invoelende manier, maar wel leidend en inzichtgevend. Ook vond ik het hofje op de gracht een oase van rust en schoonheid. Een fijne plek om naar toe te gaan. Catherina heeft me geholpen de kluwe van moeilijke gevoelens te ontwarren, zodat er weer ruimte kwam voor groei, lef en genieten. Het is fijn om zo’n wijze en intelligente vrouw mee te laten denken met de piekeringen waar jijzelf mee zit.

Dominique

Als student ben je vaak niet enkel bezig met je studie want je hebt daarnaast een (bij)baan en bent bezig met ´extracurriculaire activiteiten´ om na je studie zo sterk mogelijk de arbeidsmarkt te betreden (wat nogal een ding is in onze ambitieuze maatschappij). Dit houdt echter in dat, vooral tijdens tentamenperiodes, je hoofd overloopt van de dingen die nog op je to do lijst staan. Dit opgeteld maakt voor mij af en toe dat ik totaal vergeet waar het eigenlijk om gaat: het nu! Telkens maar vooruit denken is vermoeiend en de cursus Mindfullness van Catherina heeft me geholpen met het kunnen opgaan in het moment zelf, of dat ik nu aan het blokken ben in de bieb, of op een terras van goed gezelschap geniet. Je hoofd kunnen leegmaken van zorgen is een gewoonte die je langzaam aan neemt en in dit proces is Catherina een fantastische begeleider. Catherina probeert je altijd het goede van jezelf te laten inzien en is een erg betrokken en professionele vrouw. Ik kan haar niet genoeg bedanken.

Olga van de Bovenkamp

Vanuit een bedachtzame nieuwsgierigheid begon ik aan deze cursus bij Catherina Hofman. Waarom was deze term er uitgelicht, mindfulness? Wat had dit nog te brengen dat anders was? Ik wilde het, ondanks de aarzeling, open tegemoet gaan. Weer heeft mijn intuïtie me gebracht naar een mooie bron waaruit ik kon putten. Catherina begeleidde met een zachte vanzelfsprekendheid tot een nieuw soort kijken, een accent werd verlegd: van ‘wat zal ik doen vandaag?’ naar ‘hoe zal ik zijn vandaag?’. En het beklijft! Ik ben niet meer zo veeleisend naar mezelf, kan mijn aandacht verleggen als ik neig te piekeren, kan beter slapen als ik mij richt op mijn lichaam, kan spanning zonder oordeel laten vervloeien. Catherina heeft ons de hand gereikt, als gelijke, heeft ons uitgenodigd alles te verwelkomen wat zich zou aandienen en ik kon haar moeiteloos volgen omdat zij leidde met hartekracht.

Linda Dales

Wat is de essentie van het Boeddhisme? Mindfulness! Door deze cursus ben ik erachter gekomen dat het niet allemaal met de geest van doen is, maar dat contact met jezelf maken nog belangrijker is. Mede dankzij deze prettige cursus ben ik weer een stap verder in de zoektocht naar wie ik eigenlijk ben. Veel dank!

Els Houtkoop

Eind 2013 deed ik een mindfulness cursus bij Catherina. Er hadden zich een aantal veranderingen in mijn leven voorgedaan, waardoor ik me onrustig voelde. Ik verlangde naar innerlijke rust. Ik kreeg meer: ook inzicht en inspiratie.
Catherina zorgt voor een sfeer waarin je je helemaal welkom voelt. Met veel rust en duidelijk instructies begeleidt ze de groep en toont ze begrip op een manier die voor veiligheid zorgt. Het was goed.

Contact
  • Prinsengracht 871
    1017 KC Amsterdam
  • 06-42723396
  • KvK nummer: 60131292
kennismakingsgesprek.
Bel me voor een kennismakingsgesprek of ga naar het contactformulier op deze site.

Contactformulier