Wat cliënten zeggen Hartkracht10

Na een vertrouwensbreuk de relatie weer op de rit te krijgen, elkaar weer leren begrijpen en elkaar aanvoelen, leren op een constructieve manier met elkaar te communiceren, dàt was ons doel. En dat is gelukt, ons doel is behaald!! Dankzij Catherina, voelen we ons weer verbonden. Catherina is een deskundig therapeut die veel vertrouwen en warmte uitstraalt. Ze is een warm en prettig mens die ons veel vertrouwen gaf, we zijn enorm geholpen. We zijn haar erg dankbaar daarvoor.

Catherina is een warme, lieve, empathische vrouw die haar vak verstaat door met de juiste kritische vragen door te pakken en patronen weet te vertalen en laten inziens. Het was altijd fijn en prettig bij jou te zijn. Je gaf ons een juiste benadering in iedere sessie weer. En je opende onze ogen voor eigen onzichtbare valkuilen. Als we lang gelukkig bij elkaar zijn en ooit nog willen trouwen, zou ik graag jou, Catherina als trouwambtenaar willen vragen… Zullen we afspreken dat dat het volgende moment is dat we elkaar weer zien?! 🙂

De gesprekken die ik voerde met Catherina zijn me dierbaar. Het voelt prettig om tegenover iemand te zitten die je gedrag begrijpt, je kan uitleggen waar ingewikkelde gevoelens toe dienen en hoe je er wijs mee om kan gaan. Om dat te kunnen, moet de therapeut net even sneller kunnen interpreteren dan jijzelf, net even een verbinding leggen waar jijzelf nog niet op gekomen was. Catherina kan dat. Op een warme, invoelende manier, maar wel leidend en inzichtgevend. Ook vond ik het hofje op de gracht een oase van rust en schoonheid. Een fijne plek om naar toe te gaan. Catherina heeft me geholpen de kluwe van moeilijke gevoelens te ontwarren, zodat er weer ruimte kwam voor groei, lef en genieten. Het is fijn om zo’n wijze en intelligente vrouw mee te laten denken met de piekeringen waar jijzelf mee zit.

Mijn partner en ik zaten in een diepe relatiecrisis toen wij de hulp van Catherina inschakelden. Ze gaf ons beiden direct een goed en veilig gevoel. Met haar oprechte betrokkenheid, professionaliteit en persoonlijke benadering gaf ze ons telkens een nieuw inzicht waarmee we aan de slag gingen. Al die inzichten bij elkaar en de kwaliteiten van Catherina hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat we weer voor elkaar gekozen hebben. We zijn weer gelukkig met elkaar en onszelf. Beter kan het niet.

De eerste keer dat we bij Catherina kwamen, waren mijn vriend en ik ten einde raad. We maakten zoveel ruzie dat we ons oprecht afvroegen of we wel samen moesten blijven. Catherina liet ons weer echt naar elkaar luisteren. Door haar vragen, leerden we elkaar (maar ook onszelf) zoveel beter kennen en begrijpen. We zijn nu een aantal sessies verder en gaan nu echt anders met elkaar om. De therapie is eigenlijk niet meer nodig, maar toch willen we nog graag terugkomen om de zoveel tijd. Zo’n sessie met Catherina voelt namelijk als een kadootje, het geeft onze relatie een boost. Catherina heeft duidelijk veel ervaring. Ze stelt de juiste vragen en legt de vinger op de zere plek. Ze is daarbij wijs en empathisch. Je voelt dat ze oprecht begaan is en betrokken. Wij voelden ons meteen op ons gemak en durfden ons helemaal open te stellen. Ik denk wel dat dat de reden is dat de therapie zo snel zo veel effect op ons had. Ja, wij zijn heel blij met Catherina en kunnen haar iedereen aanraden.

Als student ben je vaak niet enkel bezig met je studie want je hebt daarnaast een (bij)baan en bent bezig met ´extracurriculaire activiteiten´ om na je studie zo sterk mogelijk de arbeidsmarkt te betreden (wat nogal een ding is in onze ambitieuze maatschappij). Dit houdt echter in dat, vooral tijdens tentamenperiodes, je hoofd overloopt van de dingen die nog op je to do lijst staan. Dit opgeteld maakt voor mij af en toe dat ik totaal vergeet waar het eigenlijk om gaat: het nu! Telkens maar vooruit denken is vermoeiend en de cursus Mindfullness van Catherina heeft me geholpen met het kunnen opgaan in het moment zelf, of dat ik nu aan het blokken ben in de bieb, of op een terras van goed gezelschap geniet. Je hoofd kunnen leegmaken van zorgen is een gewoonte die je langzaam aan neemt en in dit proces is Catherina een fantastische begeleider. Catherina probeert je altijd het goede van jezelf te laten inzien en is een erg betrokken en professionele vrouw. Ik kan haar niet genoeg bedanken.

Leven met een chronische ziekte trok een zware wissel op onze relatie. Het traject bij Catherina heeft ons helder gemaakt dat onder de alledaagse moeilijkheden een bron van liefde zit. Daar weer oog voor te hebben en samen contact mee te maken was voor ons belangrijk om de verbinding weer te ervaren. De invoelende aanwezigheid van Catherina en haar uitnodigende houding om zowel de vreugde als de boosheid, verdriet en angst er te laten zijn, was ons dierbaar. Haar kundige manier van terugkoppeling heeft ervoor gezorgd dat we weer met vertrouwen naar de toekomst kunnen kijken.

De mindfulness training van Catherina Hofman is een ware aanrader voor eigenlijk iedereen.
Je leert er meer in het moment te zijn, los te komen van de eeuwige gedachtestroom die in onze hoofden zit. Ook negatieve gedachten herkennen en los te laten en tot een diepe ontspanning te komen. Praktische vaardigheden om dit alles toe te passen in je dagelijks leven helpen je bewuster en rustiger hiermee om te gaan. Er worden meditatie oefeningen gegeven, yoga en tai chi oefeningen. Er is steeds ruimte om de opgedane ervaringen met elkaar te delen, op een prettige veilige manier. Je leert spanningen en negatieve gedachtepatronen te herkennen, te accepteren en los te laten en je zintuigen weer aan te zetten.
Catherina is een warm en prettig persoon die je op je gemak weet te stellen, een veilige lerende omgeving biedt. Ze heeft veel levenservaring en heeft een prettige stem waardoor de geleide meditaties heel prettig zijn.
Als psycholoog ben ik veel met mindfulness bezig en deze cursus heeft mijn vaardigheden verdiept. Veel oefeningen gebruik ik in mijn praktijk en merk aan de cliënten dat ze er veel baat bij hebben.

Wat is de essentie van het Boeddhisme? Mindfulness! Door deze cursus ben ik erachter gekomen dat het niet allemaal met de geest van doen is, maar dat contact met jezelf maken nog belangrijker is. Mede dankzij deze prettige cursus ben ik weer een stap verder in de zoektocht naar wie ik eigenlijk ben. Veel dank!

We zijn nooit zo kwetsbaar als wanneer we liefhebben.
Sigmund Freud
Alles begint bij een verlangen.
Elk conflict verbergt een prachtige schat
Het hart verwelkt als het niet reageert op een ander hart.
Pearl S. Buck
Proef een verwijt eens als een bevroren verlangen